Kesäleiri, Tavistwood

Tavistwood-kesäleiri 2015

Koukkaajien vuoden 2015 paras kesäleiri pidettiin 27.7. ja 5.8. välisenä aikana. Tavistwood 2015 -leirille osallistui kaiken kaikkiaan noin 75 upeaa ja kaunista koukkaajaa. Lauantaina 1.8. pidettyyn vierailupäivään osallistui puolestaan reilu 40 koukkaajien vanhempaa, ystävää ja sukulaista.

Leiri käynnistyi seikkailijoiden ja sitä vanhempien ikäkausien osalta kolmen vuorokauden vaelluksella eli haikilla, joka suuntautui tänä vuonna Pernajan saaristoon. Haikilla koukkaajat vaelsivat pienissä vartioissa ja kartuttivat erilaisia taitoja johtajien vetämillä rasteilla. Jokainen haikkivartio pääsi myös vuorollaan puoleksi päiväksi purjehtimaan lippukunnan uljaalla veneellä s/y Närpällä. Vartiot valmistivat kaikki ruokansa trangioilla ja yöt vietettiin luonnon helmassa laavuissa ja teltoissa nukkuen. Haikilla perehdyttiin lisäksi Pernajan upeisiin luontokohteisiin sekä tutustuttiin alueen historiallisiin kohteisiin, kuten Svartholmenin merilinnoitukseen. Haikki oli erittäin onnistunut, vaikka haikkilaisilla oli välillä suuntien etsimisessä pienoista hakemista. Myös Suomenlahden kovin kulkupeli Koukku II toimi haikin ajan erinomaisen mainiosti!

Koukkaajapoppoo rantautui rakkaalle leirisaarelle Tavistholmeniin torstaina, jolloin haikkilaisilla alkoi armoton haikkipäällikkö Pietarin suorittama varustarkastus ja trangioiden puhdistus. Sen läpäistyään leiriläiset eivät suinkaan päässeet vapaalle, vaan saivat luvan aloittaa leirin pystytyksen. Telttojen saatua illan hämärtyessä asianmukaisen ryhdin, kuskattiin porukka vihdoin saunaan löylyihin puhdistumaan haikin pölyistä.

Sudenpennut ja muut reippaat leiriläiset kotiutuivat saareen lauantaina, joilloin leirisaaressa vietettiin vierailupäivää. Päivän aikana vierailijat saivat muun ohella tutustua leirin olosuhteisiin, avustaa nuorempia leirirakennelmien teossa sekä herkutella hernekeitolla ja letuilla. Tässä yhteydessä lienee tarpeen todeta, että sudenpentujen rakentama sudarilaakso oli yksi leirisaaren hienoimmista paikoista!

Leiripäivät täyttyivät pääosin ikäkausien ohjelmista. Sudarit harjoittelivat leirillä tulen tekemiseen liittyviä taitoja, seikkailijat nikkarointia ja tarpojat muun muassa kankaan painamista sekä uutisten ja ohjelmien laatimista. Tarpojat tutustuivat leirillä lisäksi johtajatoimintaan avustaen sekä keittiössä että nuorempien ikäkausien ohjelmissa. Myös optariharjoittelu oli osa jokaisen ikäkauden ohjelmaa. Yhteisissä ohjelmatuokioissa leiriläiset pääsivät kisaamaan paremmuudestaan leiriolympialaisissa, nöyryyttämään johtajia orjamarkkinoiden aikana sekä pelaamaan suosittua leiripeliä präihistä. Sunnuntai-iltana leiri hiljentyi leirihartauden ja vaihtoehtoisohjelman ajaksi. Myös lukuisat iltanuotiot olivat luonnollisesti olennainen osa leirielämää.

Tässä linkki kattavaan kuvakollaasiin kesäleiriltä.