Jäsenmaksu

Vuosittaiseen partiojäsenmaksuun sisältyy Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n (lyhyesti SP) ja partiopiirin (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. eli PäPa) sekä lippukunnan jäsenmaksu. Jäsenmaksun suuruus vuonna 2019 on 102,50 euroa (I-jäsen) ja 85,50 euroa (II-jäsen).  Partiojäsenmaksun maksaneella on voimassa partiovakuutus, ja se oikeuttaa osallistumaan lippukunnan, partiopiirin sekä SP:n toimintaan. Jäsenmaksun maksanut partiolainen kuuluu samalla kansainväliseen partioliikkeeseen. Jäsenmaksuun liittyvät luonnollisesti myös partiolaisen jäsenedut.

Vakuutus Jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla on tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutukset If:ssä. Vakuutus on voimassa kaikissa partiotapahtumissa, kuten viikoittaisissa kokouksissa, leireillä ja retkillä. Vakuutus korvaa partiotilaisuuksissa ja matkalla niihin tai niistä pois sattuneet tapaturmat. Tapaturma- ja matkavakuutuksen osalta partiovakuutus on toissijainen vakuutetun omiin vakuutuksiin nähden. Jos partiolaisella on oma vakuutus, joka korvaa vahingon, haetaan korvausta ensisijaisesti siitä.

Perhealennus Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Partio-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, maksuun ei sisälly lehteä.

Oman maksutilanteesi näet jäsenrekisteristä, jossa voit myös itse vaihtaa yhteystietojasi.

Partiolaisen jäsenedut

Lähteet: http://www.partio.fi/Suomeksi/Lyhyesti/Tervetuloa_partioon/Partiolaisten… http://www.partio.fi/Suomeksi/Aikuiset/Lippukunta/Turvallisuus