Parhaat pestit

Tule meille

Sudenpentujohtajaksi

Sudenpennut ovat 7–9 -vuotiaita lapsia, joiden toimintaa värittävät leikit, seikkailut ja tarinat. Perustamme uusia sudenpenturyhmiä joka vuosi, ja uusille johtajille on aina kysyntää! Voit olla vasta partiosta kiinnostunut tai jo vanha konkari. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, sillä me tarjoamme ryhmän toimintasuunnitelman, kurssin ja kaiken muun tarvittavan tiedon mitä ryhmän johtamisessa tarvitaan. Tytöistä ja pojista koostuvalla sudenpentulaumalla on tyypillisesti kaksi johtajaa eli akelaa, joita ikäkausivastaava tukee ja opastaa. Sudenpennuilla on viikoittain yksi kokous ja lisäksi syksyisin ja keväisin retket ja iltapurjehdukset.

Seikkailijajohtajaksi

Seikkailijat ovat 10–12 -vuotiaita lapsia, jotka retkeilevät paljon ja opettelevat partion perustaitoja. Toimintaan kuuluvat niin taitomerkit ja kilpailut kuin myös koloillat. Seikkailijajoukkuetta johtaa kaksi täysi-ikäistä johtajaa eli sampoa. He järjestävät viikoittain yhden kokouksen ryhmälle sekä osallistuvat retkille ja purjehduksille ryhmän kanssa. Johtajaksi sopii jokainen täysi-ikäinen, jota partio kiinnostaa! Koulutamme, ohjaamme ja perehdytämme tehtävään, jos partio tai lippukunta ei ole entuudestaan tuttu.

Luotsiksi!

Luotsi on aikuinen tukihenkilö, joka ohjaa 15–17 -vuotiaita samoajia tai 18–22 -vuotiaita vaeltajia johtamistehtävässään tai oman ryhmänsä toiminnassa. Luotsi on tukena erityisesti alussa ja vartionjohtajien vaihtuessa sekä auttaa toiminnan suunnittelussa ja haastavimpien aktiviteettien toteuttamisessa, muttei kuitenkaan itse johda toimintaa.

  • Nuoret 14-vuotiaat tytöt aloittavat johtamistehtävänsä syksyllä. Luotsaisitko sinä heitä eteenpäin ja auttaisit toteuttamaan ohjelmaa 12-vuotiaille?
  • Syksyllä mahdollisesti perustettava Etelä-Helsingin yhteinen vaeltajaryhmä tarvitsee luotsin, joka ohjaa nuoria aikuisia kehittymään ja löytämään itselleen mieluisimmat tavat tehdä partiota. Tässäpä myös itseä kasvattava pesti aikuiselle!

Ikäkausivastaavaksi

Kutakin ikäkauden (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat) johtajia tukee ikäkausivastaava, jonka vastuulla on ryhmien toimintasuunnitelmien teon tukeminen syys- ja kevätkauden aluksi, säännöllinen yhteydenpito ryhmänjohtajiin kauden aikana, johtajatapaamiset muutaman kuukauden välein ja ikäkausien retket kerran kaudessa. Jos et pysty olemaan mukana viikoittaisessa toiminnassa, mutta haluat silti olla lähellä partion ydintoimintaa, on tässä sinulle oiva pesti. Tarjoamme luonnollisesti koulutuksen pestiin, et tarvitse kuin intoa ja organisointikykyä!

Ikäkausivastaavat muodostavat yhdessä lippukunnanjohtajan ja isompien tapahtumien johtajien kanssa ohjelmahallituksen, joka kokoustaa muutaman kerran kaudessa ja pitää huolta huolehtii kaikista lippukunnan ohjelmatapahtumista (kesäleiri, ulkomaanmatka, legit, osallistuminen finnjamboreelle jne.) ja ikäkausitoiminnasta eli ryhmistä ja niden johtajista.

Hallitukseen

Koukkaajien erimukava hallitus hoitaa mm. kämppä-, raha-, kalusto-, vene- ja avustusasioita. Lippukunnan hallitus kokoontuu noin kerran kuussa ja sen työskentely painottuu lähinnä kokouksiin. Tule messiin toimihenkilöksi tai hallituksen jäseneksi!

Muut pestit

Lippukuntaleirit, purjehdukset, kämppätalkoot, veneen huollot, ja muut. Koukkaajilla on tarjota vaikka mitä! Ota yhteyttä; keskustellaan mikä kiinnostaa!

Aurinkoisuustakuu 🌞

Takaamme ettet pety, sillä Koukkaajille aurinko paistaa aina. Pesteistä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan.