Meripartio

Korven Koukkaajat on meripartiolippukunta eli kaikissa ikäkausissa suoritetaan Suomen Partiolaisten meripartio-ohjelmaa.

Meripartio näkyy vahvimmin lippukunnan purjehdustoiminnassa. Tavoitteena on järjestää kaikenikäisille partiolaisille useita ilta- ja viikonloppupurjehduksia keväisin ja syksyisin ryhmän taitotason ja resurssien mukaisesti. Kesällä järjestetään viikon mittaisia legipurjehduksia, jotka ovat avoimia kaikille yli 12-vuotiaille Koukkaajille. Lisäksi meripartioon kuuluu tavallisissa kokouksissa tehtäviä meriteemaisia aktiviteetteja, joissa opetellaan muun muassa navigointia, meritermejä, saaristoluonnon tuntemusta ja turvallisuutta merellä.

Korven Koukkaajilla on tällä hetkellä kaksi purjevenettä, s/y Närppä ja s/y Lokki. Molempien veneiden kotisatama on Suomalaisen Pursiseuran Sirpalesaaressa, Merisatamanrannan kupeessa. Purjeveneitä kipparoi kokeneet ja tehtävään koulutetut kipparit, joiden apuna toimii niin ikään koulutuksen saanut försti eli perämies. Veneiden huollot suoritetaan pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin venetalkoissa.