Maksut ja stipendit

Mitä partio maksaa Korven Koukkaajissa?

Partioharrastuksen maksut Korven Koukkaajissa koostuvat kahdesta osasta:

1. Suomen partiolaisten jäsenmaksu Suomen Partiolaiset lähettävät joka syksy suoraan partiolaisten koteihin laskun Suomen Partiolaisten jäsenmaksusta, joka on pakollinen jokaiselle partiolaiselle. Edellytetään kaikilta ennen tapahtumiin osallistumista.
2. Tapahtumien (retket, leirit jne.) maksut Tapahtumien osallistumismaksut voi maksaa joko
1. Kaikki erikseen TAI
2. Kerralla Korven Koukkaajien kausimaksulla, joka kattaa vuoden Koukkaaja-tapahtumat. Kausimaksun voi maksaa keväällä tammi-maaliskuussa ja on täysin vapaaehtoinen. Tapahtumat voi myös maksaa erikseen per tapahtuma. HUOM! Kausimaksu-vaihtoehto on tauolla koronapandemian aikana.

Eniten hämmennystä huoltajien joukossa herättää Suomen Partiolaisten jäsenmaksu (pakollinen kaikille) ja Korven Koukkaajien kausimaksu (vapaaehtoinen), jotka ovat siis kaksi eri asiaa. Mutta ei huolta, jos tämä vielä hämmentää, tutustuthan tästä osiosta löytyviin sivuihin.

Korven Koukkaajien kausimaksu maksetaan aina vuoden alussa. Kunkin vuoden alussa tulee tieto kausimaksun suuruudesta tammikuun tienoilla, ja maaliskuuhun asti on aikaa päättää ottaako sen, vai maksaako kaikki tapahtumat erikseen. Kausimaksun suuruus määräytyy vuoden tapahtumien perusteella.

Syksyllä aloittaneet partiolaiset

Syksyllä partion aloittaneet (uudet sudenpennut) eivät voi siis ottaa enää kuluvan vuoden kausimaksua, vaan maksavat syksyn ajan tapahtumat erikseen. Seuraavan vuoden alussa he voivat ottaa halutessaan kausimaksun, kuten kaikki muutkin.

Syksyllä aloittaneet maksavat syksyllä suoraan seuraavan vuoden Suomen Partiolaisten jäsenmaksun, joka kattaa myös aloitussyksyn jäsenyyden. Eli jos aloitat syksyllä 2016, maksat suoraan vuoden 2017 jäsenmaksun ja se kattaa jäsenyyden vuoden 2016 syksylle ja koko 2017 vuodelle. Lasku jäsenmaksusta tulee uusille jäsenille kotiin suoraan Suomen Partiolaisilta, kun jäseneksi rekisteröityminen on tehty Kuksassa.

Maksut ja stipendit

Tämän sivun alasivuilta löydät tietoa Suomen Partiolaisten partiojäsenmaksusta, Koukkaajien kausimaksusta ja tapahtumien osallistumismaksuista sekä toimintaan sosiaalisin ja taloudellisin perustein myönnettävistä stipendeistä.

Suomen Partiolaisten Partiojäsenmaksun maksaminen tekee henkilöstä partion jäsenen. Jäsenellä on voimassa partiovakuutus. Partiotoimintaan osallistuminen edellyttää, että jäsenmaksu on suoritettu.

Viikkotoiminnasta ei peritä eri maksua, mutta muista tapahtumista kuten retkistä, leireistä ja purjehduksista peritään yleensä lisäksi tapahtumakohtainen osallistumismaksu. Koukkaajat suosittelee suorittamaan lippukunnan tapahtumien osallistumismaksujen sijaan vuosittaisen Koukkaajien kausimaksun, joka kattaa kaikki lippukunnan omat tapahtumat toimintavuoden aikana sekä osan esimerkiksi piirin ja Suomen partiolaisten tapahtumien maksuista.

Lisätietoja hallituksen puheenjohtajalta.