Adventtikalenterit 2017

Adventtikalenterit ovat Koukkaajille ja muille partiolaisille vuoden tärkein varainkeruumuoto! Tänä vuonna parhaiten kalentereita myynyt ryhmä voittaa itselleen Koukkaajien tarjoamat herkulliset nyyttärit.

Tämän kalenterikisan etenemistä voi seurata Koukkaajien kisasivuilta https://koukkaaja-kalenterit.herokuapp.com

Onnea myyntiin!

Sisältö:

  1. Ohjeistus vanhemmille
  2. Ohjeistus ryhmänjohtajille
  3. Ohjeistus muille johtajille
  4. Myyntitilanteen harjoittelu ja myynti
  5. Palkitseminen
  6. Kirjanpito ja lisäkalenterit
  7. Kalentereiden palautus ja maksut

Ohjeistus vanhemmille

Hei,

Perinteiset partiolaisten adventtikalenterit tulevat jälleen!

Lapsesi myy partiolaisten adventtikalentereita 15.10.–5.12.2017 välisenä aikana. Aluksi hän saa kokouksen yhteydessä 12 kalenteria myydäkseen. Lapsi voi palauttaa mielellään enintään puolet saaduista kalentereista, jos niitä ei jostain syystä saa myytyä. Tonttumerkin saa, jos myy vähintään 12 kalenteria. Tänä vuonna tonttumerkkejä on ensi kertaa kolme: pronssinen merkki 12 kalenteria, hopeinen 50 kalenteria ja kultainen sata kalenteria myyneelle partiolaiselle.

Vanhemmat voivat tukea lasta myyntitilanteessa ja ohjeistaa turvalliseen toimimiseen kalenterimyynnin yhteydessä. Myyntitilannetta voi harjoitella esimerkiksi näiden ohjeiden avulla https://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/adventtikalenteri/ennen-myyntitempausta/myyntitilanteen-harjoittelu. Tutustukaa myös yhdessä turvallisuusohjeisiin kalentereita myydessä https://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/adventtikalenteri/turvallisuus.

Kalentereita voi myös myydä sukulaisille ja tuttavapiirille, ja joskus vanhemmat ovat vieneet kalentereita töihin myytäväksi. Lisää kalentereita saa ryhmänjohtajilta kokouksissa.

Kun myynti on loppunut lapsen ja ylimääräiset kalenterit palautettu, suoritetaan kalenterien maksut. Kaikki kalenterimaksut suoritetaan Koukkaajien tilille FI16 1270 3000 2060 81 viitteellä 1481. Yksi kalenteri maksaa 7€, josta lapsi saa itselleen 0,5€ ja Koukkaajien tilille laitetaan loput 6,5€ per kalenteri. Eli jos lapsi myy 12 kalenteria, tilitetään Koukkaajille 78€. Emme ota vastaan enää käteistä, se on osoittautunut virhealttiiksi ja työlääksi tavaksi hoitaa tilitys.

Ohjeistus ryhmänjohtajille

Hei ryhmänjohtaja, adventtikalenterit tulevat taas myyntiin!

Kalentereiden jako alkaa viikolla 42 (16.10. alkaen). Ryhmäsi saa aluksi 12 kalenteria per lapsi. Ryhmäsi kalenterit löydät paketista omalta kokouskololtasi. Paketissa on ryhmänne nimi ja kalenterimäärä kirjoitettuna päälle. Jaa nämä ryhmäläisillesi ENSIN! Tarkista myös, että paketissa on oikea määrä kalentereita. Mahdolliset lisäkalenterit löytyvät Kololta omasta laatikostaan puulaatikon sisältä, jaa näitä vasta sitten kun oman ryhmän kalenterit ovat loppuneet, katso kohta kirjanpito ja lisäkalenterit.

Merkkaa kaikki jaetut ja palautetut kalenterit Driveen Adventtikalenterit 2017 jaetut kalenterit ryhmän omaan välilehteen.

qrcode

Jos et saa kaikkia kalentereita jaettua niin säilö ylimääräiset kalenterit turvalliseen paikkaan mieluiten lukkojen taakse. Laske viikottain myös, että ylimääräisten kalentereiden määrä täsmää kirjanpitoosi ja merkitse määrä exceliin.

Ryhmänjohtajat lähettävät sähköpostilla kalenteri-infon vanhemmille (kopioi tältä sivulta osio “ohjeet vanhemmille”). Ja ryhmänjohtajat myös kommunikoivat myöhemmin vanhemmille paljonko rahaa on tilitettävänä Koukkaajille.

Katso kohta Kalentereiden palautus ja maksut.

Ohjeistus muille johtajille

Ota kalentereita haluamasi määrä lisäkalenterilaatikosta Kololta (ensimmäinen kolo) merkatusta puulaatikosta. Merkkaa ottamasi kalenterit driveen Johtajat-välilehdelle Adventtikalenterit 2017 jaetut kalenterit.

Myyntitilanteen harjoittelu ja myynti

Kokouksessa voitte harjoitella myyntitilannetta esimerkiksi näiden ohjeiden avulla https://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/adventtikalenteri/ennen-myyntitempausta/myyntitilanteen-harjoittelu

Tutustukaa myös yhdessä turvallisuusohjeisiin kalentereita myydessä https://toiminta.partio.fi/ajankohtaista/adventtikalenteri/turvallisuus

Kun jaatte lapsille kalenterit, menkää heti samassa kokouksessa yhdessä myymään kalentereita kolon läheisyyteen ja harjoitelkaa myyntitilannetta. Muistakaa laittaa partiohuivit kaulaan ja ottakaa hieman vaihtorahaa mukaan!

Päivittäkää mielellään etukäteen myös koukkaajien instaan tai muihin somekanaviin missä olette myymässä ja milloin.

Palkitseminen

Jokaisesta myydystä kalenterista myyjä saa 50c itselleen. Tänä vuonna tonttumerkkejä on ensi kertaa kolme: pronssinen merkki 12 kalenteria, hopeinen 50 kalenteria ja kultainen sata kalenteria myyneelle partiolaiselle.

Eniten kalentereita myynyt ryhmä (myydyt kalenterit jaettuna ryhmän jäsenten lukumäärällä) saa palkinnoksi lippukunnan kustantamat nyyttärit!

Kaikille ryhmänjohtajille on kalenteriprojektin jälkeen luvassa keccerit lauantaina 9.12.2017, järjestäjänä toimii varainhankintatoimikunta.

Kirjanpito ja lisäkalenterit

Kirjaa joka kokouksessa kunkin lapsen myyntitilanne driveen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XrJP2FexvH5KnEawzYnEO0hPc7UWTCY5WWa-_dqeegI/edit#gid=0 ryhmän omalle välilehdelle. Jos lapsi ei ole aivan varma myytyjen kalentereiden lukumäärästä, kirjaa kuitenkin paras arvio ja tarkenna sitä jälleen seuraavassa kokouksessa.

Merkkaa kaikki jaetut ja palautetut kalenterit Driveen Adventtikalenterit 2017 jaetut kalenterit ryhmän omaan välilehteen.

qrcode

Jos lapsi haluaa lisää kalentereita, voit oman harkintasi mukaan jakaa niitä hänelle.


Lisäkalenterit voit ottaa Kololta (ensimmäinen kolo) olevasta kalenterilaatikosta, joka on puulaatikon sisällä ja lappu päällä. Kirjaa aina ottamasi lisäkalenterit samaan exceliin kunkin lapsen kohdalle, myös lisäkalenterit-osioon.

lisakalenterilaatikko


Kalentereiden palautus ja maksut

Ryhmänjohtajat: Jokainen ryhmä palauttaa myymättömät kalenterinsa torstai-iltaan 7.12. mennessä kololle kalenterilaatikkoon tiiviisti suljetussa paketissa, jonka päälle on kirjoitettu ryhmän nimi ja palautettavien kalentereiden lukumäärä. Muista myös päivittää lopullinen myyntitilanne ym. exceliin!

Muut johtajat: palauttakaa kalenterit 7.12. mennessä lisäkalsulaatikkoon ja merkatkaa tarkasti exceliin paljonko kalentereita olet palauttanut. Maksa excelissä näkyvä summa Koukkaajille.

Kalenterimaksut suoritetaan Koukkaajien tilille FI16 1270 3000 2060 81 viitteellä 1481. Kuitti maksusta (screenshot riittää) lähetetään omalle ryhmänjohtajalle. Jos ei ole omaa ryhmää, niin Tarulle taru.airola@gmail.com.

Kun myynti on loppunut lapsen ja ylimääräiset kalenterit palautettu, ilmoita huoltajille palautettava rahamäärä. Muista merkata maksettu summa ja kuitti ok exceliin! Esimerkiksi tämän viestin voi välittää huoltajille:

Hei,

Kaikki kalenterimaksut suoritetaan Koukkaajien tilille FI16 1270 3000 2060 81 viitteellä 1481. Yksi kalenteri maksaa 7€, josta lapsi saa itselleen 0,5€ ja Koukkaajien tilille laitetaan loput 6,5€ per kalenteri. Eli jos lapsi myy 12 kalenteria, tilitetään Koukkaajille 78€. Emme ota vastaan enää käteistä, se on osoittautunut virhealttiiksi ja työlääksi tavaksi hoitaa tilitys.

Lähetä kuitti maksusta (screenshot) vastauksena tähän sähköpostiin.

Mikäli maksun määrässä on epäselvää, ota yhteyttä omaan ryhmänjohtajaan tai varainhankintatoimikunnan jäseniin. Yhteystiedot ja ohjeita: https://koukkaajat.fi/adventtikalenterit-2017/ 

Huolehdithan myös, että kaikki myymättömät kalenterit on palautettu kololle 7.12. mennessä. Jos kalenterien palautus myöhästyy, ilmoita siitä ryhmänjohtajalle. Esimerkiksi itsenäisyyspäivän kirkko 6.12. on hyvä tilaisuus palauttaa myymättömät kalenterit https://koukkaajat.fi/2017/11/22/itsenaisyyspaivan-kirkko-6-12-klo-11-30-14/.

 

Kalenteriprojektista vastaa varainhankintatoimikunta eli
Taru Airola, 0407058615, taru.airola@gmail.com,
Laura Koivisto, 0505975919, lauraidakoivisto@gmail.com,
Inka Liukkonen, 0400251704​⁠​, inkaliukkonen@gmail.com,
Mikko Pöri, 0407374087, mikko.pori@partio.fi

Meihin voi olla yhteydessä kaikissa kalentereihin liittyvissä kysymyksissä. Perustamme projektia varten ryhmänjohtajille ja toimikunnalle oman wa-ryhmän.

Vanhempia pyydetään kuitenkin ensisijaisesti olemaan yhteydessä lapsen omiin ryhmänjohtajiin.